چرا امنیت مهم است؟
امنیت بستری است که در آن رشد و شکوفایی و پیشرفت حاصل می شود. اگر امنیت باشد جامعه از نظر روانی، سلامتی و در حوزه های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی می تواند رو به ترقی برود. اما نبود امنیت مانع پیشرفت و سبب ایستادگی و پیشرفت خواهد شد. مقام معظم رهبری دراینباره می فرمایند:" شرط حرکت عظیم اجتماعی برای یک ملت، در درجه ی اول «امنیت» است."
امیر المومنین علی علیه السلام در حدیثی می فرمایند:" نعمتان مجهولتان الصّحّة و الأمان" امنیت از نعمت های است که تا آن را از دست ندهیم قدر آن را نمی دانیم. نگاهی به کشورهای همسایه قدر امنیت موجود در کشور را بیشتر بر ما مسلم می سازد .
دلایل وجود امنیت چیست؟
1- مدیریت رهبر انقلاب
از تلاش های غرب در نقشه و برنامه ریزی خود علیه ملت ایران، بر هم زدن امنیت روانی و فرهنگی جامعه است. در این راستا سالانه میلیون ها دلار بودجه صرف می کند که در این میان اشاره به رسانه ها به ویژه شبکه های ماهواره و شبکه های اجتماعی بیشترین نفش را بر عهده دارند
یکی از مسائلی که باعث می شود همواره بزنگاه های حساس در کشور تبدیل به یک بحران نشود، در صورت وجود بحران کشور به سلامت از آن عبور می کند و همچنین در میان ناامنی به جای آنکه کشور تضعیف و دچار بی ثباتی شود مقتدر تر در فضای بین الملل ظاهر می شود، تدبیر مقام معظم رهبری در مدیریت نظام اسلامی است. این موردی است که نه تنها تحلیل گران داخلی از هر جناح بارها بدان اشاره داشتند بلکه به وفور توسط تحلیل گران و رسانه های خارجی نیز مورد اذعان قرار گرفته است از جمله هفته نامه انگلیسی اکونومیست در اینباره می نویسد:" آیت الله خامنه ای رهبر ایران به روشی غیرمتعارف اما کارساز بحران ها را مدیریت می کند و این یکی از دلایل اصلی مقاومت و پایداری حکومت اسلامی در برابر مسائلی است که از نگاه دیگران بحران و مشکل بسیار جدی ارزیابی می شود".
2- وحدت ملی
امام خمینی دو علت را بعنوان رمز پیروزی انقلاب و ماندگاری آن بیان داشتند، یکی از آن دو علت وحدت کلمه بوده است. وحدت و انسجام ملی از مواردی است که فراوانی آن در بیانات امام خمینی(ره) و آیت الله خامنه ای بسیار زیاد است. این بزرگواران در برهه های مختلف بر این مسئله تاکید داشته و به صورت مداوم افراد را به حفظ وحدت سفارش کرده اند. انتخاب شعار سال ٨٦ بعنوان اتحاد ملی و انسجام اسلامی و همچنین توصیه هایی چون جذب حداکثری و دفع حداقلی در این راستا می باشد.
3- اقتدار نظامی
اقتدار نظامی از مواردی است که باعث می شود دشمن کمتر خیال خام و هوس دست درازی به یک کشور به فکرش خطور کند. وجود اقتدار نظامی و تقویت آن از توصیه های دینی است که به تامین و حفظ امنیت کمک خواهد کرد. خوشبختانه نیروهای مسلح در این زمینه قوی عمل کرده و هر روز نسبت به قبل مقتدر تر ظاهر می شوند. اثرات رزمایش های نظامی، رشد تولیدات و فناوری های تسلیحاتی و همچنین حضور مستشاران نظامی ایرانی در سایر کشورها نشانه هایی از این اقتداراست که تاثیرات آن را در امنیت داخلی مشاهده میکنیم. در این زمینه اقتدار نیروی انتظامی در ایجاد امنیت داخلی نیز بسیار حائز اهمیت می باشد.
4- اقتصاد مقاومتی
شاید برای شما سوال باشد که آیا واقعا اقتصاد مقاومتی باعث امنیت خواهد شد؟! و ربط اقتصاد و امنیت درچیست؟ ارتباط میان امنیت و اقتصاد از دو جنبه قابل مطالعه است، در ابتدا اقتصاد مقاومتی و مبتنی بر توان داخلی باعث می شود با احتیاج کمتر و هوشمند به خارج از مرزها در صورت مواردی چون تحریم و بحران ها بتوانیم روی پای خود ایستاده و از تهدیدات پیش رو سالم عبور کنیم و از نگاهی دیگر اقتصاد مقاوم و پیشرفته باعث می شود مردم در آسایش زندگی کنند، از نظر روانی شرایط خوبی داشته باشند و موجب کم شدن بزهکاری ها و ناهنجاری ها در جامعه و کاهش وقوع جنگ خواهد شد.
5- فرهنگ سازی
از تلاش های غرب در نقشه و برنامه ریزی خود علیه ملت ایران، بر هم زدن امنیت روانی و فرهنگی جامعه است. در این راستا سالانه میلیون ها دلار بودجه صرف می کند که در این میان اشاره به رسانه ها به ویژه شبکه های ماهواره و شبکه های اجتماعی بیشترین نقش را بر عهده دارند. از طرفی این رسانه ها با القای ناامیدی ، سیاه نمایی در بلند مدت به دنبال انحراف ارزش های ملت و پایداری آنها در جهت هدف تغییر هویت و باورهای ملت ایران هستند و از طرف دیگر با ترویج ناهنجاری ها به دنبال این است با خدشه به قدرت معنوی جامعه ایران، آن را به سمت جوامع غربی و ضد ازرش های دهکده جهانی سوق دهد.
6- مشارکت مردم
در آستانه انتخابات مهم ترین مورد، حفظ وحدت و انسجام ملی است. نباید گذاشت نقشه های دشمن موجبات تبدیل اختلاف نظرها به تفرقه و دشمنی و در نتیجه مقدمات ناامنی و فتنه ها شود. در زمینه حفظ آرامش افکارعمومی ، اخلاق و امنیت همدلی و همزبانی مسئولین با یکدیگر بعنوان یک الگو برای جامعه و عدم ورود اختلافات و مسائل مدیریتی به بدنه جامعه بسیار حائز اهمیت است
از موارد ایجاد امنیت و اقتدار داخلی، حضور و مشارکت مردم در صحنه های مختلف اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است. حضور مردم برای دشمن همیشه این پیام را به همراه داشته است که نظام متکی بر اراده مردم راه خود را ادامه می دهد که این موجب یاس و برهم زدن نقشه های دشمن می شود.
اگر حضور و مشارکت مردم و پشتیبانی از نظام و مسئولین کمرنگ شود علاوه بر اینکه موجبات دلسردی مسئولین خواهد بود دشمن را به سمت خیال های خام می کشاند که می تواند بر نظام بدون اتکا به مردم فشار بیشتری بیاورد.
بزرگترین پشتوانه نظام جمهوری اسلامی مبتنی بر مردم سالاری دینی است که با تکیه بر آنها اقتدار و امنیت خواهد داشت.
کلام آخر
همانطور که اشاره شد امنیت را باید از دید جنبه های مختلف اقتصادی، فرهنگی، سلامتی و... نگریست و تنها بر روی بحث نظامی آن تکیه نکرد. با این حال در این برهه زمانی و با توجه به انتخابات که تب طرفداری ها، بحث و جناح بازی داغ است، باید بیش از پیش مراقب نقشه های همیشگی دشمن در ایجاد ناامنی به وسیله تفرقه افکنی بود در این انتخابات، شیطنت هایی را در راستای تفرقه افکنی و تشویش اذهان عمومی پیرامون سونامی ثبت نام ها و موضوع تایید صلاحیت ها را مشاهده کردیم که البته باز با هوشیاری مردم نتوانست به وحدت ملت آسیبی وارد کند.
در آستانه انتخابات مهم ترین مورد، حفظ وحدت و انسجام ملی است. نباید گذاشت نقشه های دشمن موجبات تبدیل اختلاف نظرها به تفرقه و دشمنی و در نتیجه مقدمات ناامنی و فتنه ها شود. در زمینه حفظ آرامش افکارعمومی ، اخلاق و امنیت همدلی و همزبانی مسئولین با یکدیگر بعنوان یک الگو برای جامعه و عدم ورود اختلافات و مسائل مدیریتی به بدنه جامعه بسیار حائز اهمیت است.
همه با هم با نظرات مختلف به دنبال مشارکت در ساخت ایران سربلند هستیم و نباید بگذاریم اختلاف نظر ها بین ما تفرقه و اختلاف بیندازند. همچنین مسئولین هم باید با همدلی در میان خود، وحدت و آرامش را به جامعه القا کنند.
برخلاف اظهار نظر برخی سیاسیون ما در میان مردم و گروه ها، تفکرات و رفتارهای داعشی نداریم اما افراط گرایی ها در جناح های مختلف و دشمن تراشی ها می تواند با ضربه به وحدت و امنیت داخلی زمینه امیدوار شدن دشمن به ناآرام کردن کشور مانند کشورهای همسایه و تحرکات گروهک های تروریستی در ایران را به وجود آورد.